Permanent øjenbrynsmakeup: fakta og myter

Permanent makeup er blevet en populær form for øjenbrynsmakeup. Mange kvinder ønsker at spare tid på at lægge hverdagsmakeup ved at anvende permanent makeup. Selvom vi generelt er villige til at plukke og udforme vores øjenbryn med permanent makeup findes der stadig mange myter om metoden – men hvad skal man tro på? Hvordan ser permanent makeup egentlig ud? Erfarne specialister, makeupartister, og skønhedsspecialister fortæller lidt om, hvad der er fakta og hvad der er myte når det gælder permanent makeup.

MYTE: Det er tidskrævende

På trods af, hvad de fleste går og tror tager det faktisk ikke længe at få lavet permanent makeup. En standardbehandling varer mellem en halv og en hel time. Permanent makeup holder længere afhængig af hvilken øjenbrynsform og -metode man vælger, men de fleste erfarne kosmetologer er gode til at vedligeholde det.

FAKTA: Permanent makeup er ikke for alle

Det kan ikke benægtes, at permanente behandlinger, hvor der er tale om direkte ændring af hudens struktur, bør diskuteres på forhånd. Der er adskillige kontraindikationer mod permanent øjenbrynsmakeup: graviditet, steroidebaseret medicin, sukkersyge, psoriasis, og infektioner.

MYTE: Permanent makeup ser falsk ud

Vi møder ofte kvinder, som er gået lidt over gevind med deres øjenbryn, men det er som regel kun uerfarne makeupartister og kvinder som gerne vil lægge deres makeup selv. Erfarne kosmetologer kan skabe permanente makeuplook som ser naturlige og subtile ud men alligevel formår at give øjenbrynene den ønskede form.

MYTE: Det gør ondt at få permanent makeup

Det kommer måske som en overraskelse, men det gør ikke ondt at få permanent makeup selvom behandling foretages direkte i hudens struktur. Grunden til dette er, at der anvendes anæstesi under behandlingen. Kosmetologer anvender smertelindrende gel under behandlingen som skaber permanente øjenbryn. Under behandlinger som foretages på mere sensitive områder, såsom læberne, anvendes dental anæstesi.

FAKTA: Huden er meget irriteret efter behandlingen

De første par timer efter behandlingen oplever mange, at huden rundt om deres øjenbryn er rød. Mange oplever også, at der opstår hævelser. Det er dog ikke alle som oplever disse bivirkninger. Behandlingen som producerer permanent øjenbrynsmakeup er utroligt invasiv, så man skal være forberedt på visse restriktioner, såsom at man hverken må gå i sauna eller solarie de første par uger efter behandlingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *