Sådan holder du dine hænder og negle smukke

Hænderne er den del af vores krop, der normalt er allermest udsat og sjældent dækket af tøj, så vi bør absolut holde vores hænder og negle smukke og pæne. Huden på hænderne har større tilbøjelighed til at få rifter, sår og bliver nemmere beskadiget. Hvad kan du gøre for at få sunde, glatte hænder?

Vores hænder er konstant udsat for vejrforholdenes negative påvirkning. Skadelige UV-stråler fremskynder hudens ældningsproces. Derfor bør du beskytte dine hænder.

Hvordan plejer man bedst huden på hænderne?

Hænder og negle beskadiges let, så husk de grundlæggende regler og forholdsregler: Fugt hænder og negle så ofte som muligt. Hav altid en håndcreme i nærheden, og sørg for, at den er rig på vitaminer og ingredienser med lindrende og beskyttende virkning. Det er vigtigt, at cremen indeholder urea, vitamin A og E samt solbeskyttelse. Påfør den fugtgivende creme efter hver håndvask og brug kun milde sæber, der ikke forstyrrer pH-balancen.

Scrubs er også gavnlige, og du kan endda selv  lave dem. Brug altid beskyttelseshandsker når du gør rent, for at minimere hudens kontakt med rengøringsmidler.

Neglepleje

Hold dine negle fugtede! Find produkter, der hydrerer neglene indefra. Tag handskerne på for at undgå skader på neglepladen, mens du udfører huslige pligter. Hvis du laver manicure, skal du altid bruge produkter af god kvalitet. Brug en neglefil af papir eller glas, fordi metalredskaber får neglene til at flække. Neglehærdende produkter bør ikke glemmes. Husk regelmæssigt at nære og beskytte neglene.

Sunde neglebånd er smukke, så du skal behandle dem med de rigtige produkter. Brug dem, der blødgør dem, og brug derefter en kutikula pusher. Gnid ren vegetabilsk olie ind i negle og hud. Påfør lidt vaseline for at holde neglebåndene fugtede. Tør, pjaltet hud ser ikke pæn ud.

Gå til salonen for en professionel manicure fra tid til anden for at få den perfekte form på neglene, så du nemt kan pleje dem senere.

Manicure

Der er masser af måder at opnå en perfekt manicure på. Hvis du vil have en mulighed, der ikke vælter budgettet, så kan du med fordel foretage manicure derhjemme. Du har brug for et par essentielle ting som Q-tips, neglebåndsskubber, neglebåndsblødgører, neglefil og en skål med vand og sæbe. Rens negleoverfladerne grundigt. Fil derefter neglene og skub neglebåndene ned. Påfør en primer, neglelak, hærder og værs’go!

Pæne hænder og negle er noget enhver kvinde kan lide at have. Dejlig manicure booster humøret, så slap af, tag dig tid og und dig selv lidt velvære. Du behøver ikke at tage hen til salonen for at få lavet en menicure. Prøv hånd- og neglespa derhjemme en aften: Forbered en scrub, flydende paraffin og handsker. Fjern først evtuel neglelak, læg derefter neglene i blød i varmt vand, påfør flydende paraffin og tag så handskerne på. Lad dem sidde på natten over. Næste morgen vågner du op med de dejligste, superglatte og smukke hænder og negle.