Sådan får du hvidere tænder på den naturlige måde derhjemme

Hvordan får man hurtigt hvide tænder uden at skulle hjemmefra? Før du beslutter dig for at bruge en mindre formue på professionelle behandlinger for hvidere tænder hos en tandlæge, så overvej at afprøve disse hjemme-metoder til hvidere tænder. Kan du opnå hvidere tænder på en uge? Er det muligt at opnå dette skønhedsmål udelukkende ved brug af hjemmeremedier? Læs videre og få svaret.

Hvad er grunden til at tænderne bliver gullige?

Lad os starte med det grundlæggende: Hvis du drømmer om at have hvidere tænder, skal du først vide, hvad der gør dem gullige. På den måde kan du undgå de faktorer, der forhindrer dig i at nå dit skønhedsmål. Farven på tænderne ændrer sig på grund af:

 • -plak
 • alder
 • nogle lægemidler (f.eks. allergimedicin, medicin for højt blodtryk, antibiotika)
 • nogle tandprodukter
 • hyppig indtagelse af kaffe, te og energidrikke
 • cigaretrygning
 • dårlig mundhygiejne
 • nogle fødevarer (blåbær, brombær, rødbeder)
 • for meget fluor

MINI-GUIDE: SÅDAN BLEGER DU DINE TÆNDER HJEMME

1. Fødevarer, der giver dig hvidere tænder

Spekulerer du på, om der er nogen, der har forsøgt sig med en diæt for at opnå hvidere tænder? Det kan du tro der er og resultaterne har vist sig at være dybtgående. Størstedelen af diæten består af frugt, der indeholder syrer, som bevirker en lysnende, afblegende effekt på tænderne. Citron er en klassiker. Hvis du bliver ved med at drikke hjemmelavet limonade (vand + citronsaft), vil du snart bemærke, at dine tænder bliver meget hvidere. Hvilke andre fødevareprodukter kan få dit smil til at blive hvidere?

 • jordbær

Disse røde bær indeholder masser af æblesyre, som er kendt for at behandle og lysne misfarvede tænder. Hvordan bruger man jordbær til at få hvidere tænder? Prøv at skære jordbærret i to halvdele, tag den ene halvdel og begynd at gnide det halve jordbær henover alle tænderne.

 • nødder og frø

For eksempel er græskar-, solsikke- og sesamfrøenes tekstur perfekt til at fjerne misfarvninger, der er dukket op på emaljen, og efterlader dig dermed et hvidere smil.

 • ananas

Dette er vores foretrukne tandblegemiddel. Den indeholder bromelain, der agerer som din allierede (idet den bekæmper forfald) i kampen for sunde, hvidere tænder, dette efterlader tænderne hvidere og håndterer desuden misfarvning af tænderne.

2. Andre let tilgængelige remedier, der giver dig hvidere tænder

 • bagepulver & citron 

Denne kombination ser ud til at være den perfekte duo for at opnå hvidere tænder! Bland en knivspids bagepulver med en teskefuld citronsaft. Påfør derefter pastaen på tænderne og børst dem præcis som om du ville gøre det med en almindelig tandpasta. Brug denne metode en gang om ugen.

 • æbleeddike

At anvende æbleeddike som mundskyl dræber bakterier og hjælper dig med at fjerne misfarvning af tænder. Brug dette hver morgen inden du børster tænder.

 • aktivt kul 

Aktivt kul er et fantastisk stof! Det er ikke giftigt, er 100% sikkert for den menneskelige organisme og utroligt effektivt, når det bruges som tandblegningsmiddel. Hvad der er det mest overraskende er nok at aktivt kul ikke forårsager nogen som helst skade på tandemaljen, fordi det ikke absorberer de mineraler, som tænderne er lavet af – kort sagt: aktivt kul forstyrrer ikke tændernes struktur. Hvordan gør man tænder hvidere med aktivt kul? Det er faktisk ret enkelt! Tag en pille aktivt kul, knus den og kombiner den med en sjat vand. Påfør denne sorte pasta på dine tænder og lad den sidde i 3-4 minutter. Skyl derefter munden grundigt og børst tænderne med en almindelig tandpasta. Du kan bruge aktivt kul en eller to gange om ugen.

 • bagepulver

Tag en almindelig tandbørste, læg en knivspids bagepulver derpå og begynd at børste tænderne – gør det i et par minutter. En anden metode til at gøre tænderne hvidere ved hjælp af bagepulver er ved at blande det med brintoverilte. Brug denne pasta til at børste tænderne med i 3-4 minutter, skyl munden og anvend herefter en almindelig tandpasta.

Bemærk: Bagepulver har en meget kraftig effekt, derfor bør du nøje overveje hvor ofte du anvender dette, af hyppig brug af det kan forårsage skader på emaljen. Derfor bør du ikke  anvende denne bagepulver-pasta oftere end en gang om ugen.

 • gurkemeje

Dette orientalske krydderi har svampedræbende og antibakterielle virkninger. Det har vist sig at være i stand til at lysne emaljen, og du kan derfor kombinere en knivspids gurkemeje med din yndlingstandpasta og børste dine tænder med denne blanding to gange om ugen. En anden mulighed er at blande gurkemeje med kokosolie. Hvis du vil, kan du berige denne hjemmelavede blegende tandpasta med to dråber forfriskende æterisk mynteolie.