Marulaolie sammenlignes ofte med den populære arganolie – mest hvad angår egenskaber. Der er en universel, naturlig, antioxidant kosmetik. Hvordan virker marulaolie? Hvordan kan du bruge den i skønhedspleje?
Inden for kosmetologi bliver brugen af olier mere og mere almindelig. Blandt de afrikanske typer er marulaolie en af de bedste valg, udvundet af frugten af et træ af samme navn (Sclerocarya Birrea). Den kan sagtens hamle op med den marokkanske arganolie, som i dag er indeholdt i næsten enhver type kosmetik.
Marulaolie vs. arganolie
Det er svært at forudsige vinderen i kampen mellem argan og marula. De leverer begge kompleks pleje og en del fordele, du måske er interesseret i. Før du vælger en af dem, bør du lære hvad de har til fælles, og hvad der adskiller dem.
På hvilke måder er marulaolie og arganolie forskellige?
- Begge olier kommer fra Afrika, men marulaolie er udvundet af vildtvoksende planter.
- Marulaolie har mere oliesyre, så den er mere nærende og fugtgivende.
- Selvom begge olier er fremragende til at regenerere og forynge, er marula lettere på huden.
- De har samme gyldne farve, men dufter forskelligt – marula har en mild duft af nødder.
Marulaolie – egenskaber
Du kan genkende den på mere end bare duften af nødder (sart, velduftende og uforglemmelig). Den har en meget let konsistens, så den absorberes øjeblikkeligt og efterlader ikke en fedtet film på huden. Desuden holder marulaolie meget længe og dens egenskaber holder i meget lang tid. Du skal bare opbevare den på et køligt, tørt og halvmørkt sted.
Ved du, hvad der gemmer sig i marulaolie? Et komplet sæt af virkelig værdifulde næringsstoffer: masser af omega-9 fedtsyrer, antioxidanterne E-vitamin og C-vitamin og flavonoider.
Både marulaoliens egenskaber (især dens lette konsistens) og dens ingredienser gør den populær inden for kosmetologien. Den bruges til krops- og ansigtshud, til håret, oliebehandling af hovedbunden, negle, og endda til tørre læber eller skrøbelige øjenvipper.
Virkningen af marulaolie
Hvilke egenskaber har marulaolie?
På grund af de antioxidanter, den indeholder, sløver olien aldringsprocessen og forebygger for tidlig rynkedannelse. Men det primære mål er at holde hudens fugtighedsniveau regelmæssigt. De fedtsyrer, der findes i marulaolie, styrker det naturlige hydro-lipid lag, hvilket bidrager til, at hydreringen – som betyder alt for helbredet og skønheden – forbliver ensartet.
Desuden er den et naturligt UV-filter. Marulaolie, der kommes på huden, beskytter mod ødelæggende UV-bestråling, idet den samtidig virker regenererende. Den anbefales som behandling mod akne, fordi den indeholder nærende flavonoider og understøtter cellefornyelse. Den fremmer ikke blot reparation af huden, den gør den også blødere og mere elastisk ved at stimulere kollagensyntesen.
Med jævnlig brug er marulaolie et middel for pigmenteringspletter, strækmærker og cellulitis. Det reducerer inflammation af huden, understøtter regenerering af huden og tilstopper ikke porerne. Desuden gør det hudens farvetone jævn og gør den modstandsdygtig. Den er et middel til mange hudproblemer.
Perfekt til oliebehandling for håret
Søger du en olie, der vil pleje håret uden at nedtynge det eller gøre det fedtet? Blandt de naturlige olier er et svært at finde en, der overgår marulaolie. Den kan endda hamle op med macadamianøddeolie, som også kaldes forsvindende olie (på grund af dens fantastiske evne til at tilpasse sig huden).
Hvorfor er det en god ide at bruge marulaolie på håret?
- Den får håret til at føles blødere.
- Den forbedrer fugtigheden og nærer de enkelt hårstrå.
- Den glatter ikke blot håret, det gør det også blankt igen.
- Den tæmmer det vildeste hår.
- Den beskytter mod sollys, frost og varme.
- Den gør føntørring og frisering hurtigere.
- Den forebygger statisk elektricitet i håret.
- Den definerer små bølger og krøller.
- Marulaolie sikrer hårets vitalitet og ungdommelighed.
Marula er elsket af… elefanter
Og til sidst, bare for sjov! Ligesom kvinder elsker marulaolie til hårpleje, elsker elefanter også elefanter. Den fantastiske duft af frugten fra marulatræet tiltrækker disse dyr. De går lange strækninger for at ryste marulafrugten af træerne (idet de knækker grenene og beskadiger stammerne – heldigvis kan marulatræerne hurtigt rette op på skaderne). Elefanterne tager både den friske frugt og frugt, der allerede er fermenteret. Resultatet er, at man omkring marulatræerne ofte kan finde… fulde elefanter!
Skriv et svar