Opskrifter på foryngende ansigts- og halsmasker

Alle kvinder drømmer om en strålende, ungdommelig teint. Desværre bliver det mere vanskeligt som årene går at vedligeholde den. Dette beror på mange faktorer, herunder overdreven eksponering af huden til solen, brugen af invasiv kosmetik, usund kost eller hormonændringer. Hudens stand og udseende vil blive forbedret af foryngende masker til ansigtet og halsen. Herunder finder du lette og effektive opskrifter på hjemmelavede ansigtsmasker.

Færdiglavede ansigts- og halsmasker

Kosmetikmarkedet byder på mange specialiserede masker til pleje af ansigtets- og halshuden, der er effektive til at regenerere celler og undgå tabet af dit ungdommelige udseende. Desværre er de fleste af dem utilgængelige for den gennemsnitlige forbruger, fordi prisen er meget høj. Heldigvis byder naturen i mange tilfælde på alternative løsninger, der kan erstatte dyr kosmetik.

Opskrift på en foryngende ansigtsmaske baseret på honning, yoghurt og citron

Denne stærke foryngende ansigtsmaske er effektiv uanset hudtypen. Honning, yoghurt og citron bliver til en hudplejebombe:

 • honning fugter huden og gør den mere strålende;
 • yoghurt indeholder mælkesyre, hvormed den fjerner døde hudceller og således fjerner aldringstegn;
 • citron gør din teint klarere og jævner farven, så pletter og ar bleges.

Ingredienser:

 • 3 tsk. honning,
 • et halvt glas naturlig yoghurt,
 • 5 dråber citron.

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienserne i en skål og bland dem grundigt, kom det på ansigtet og lad det sidde i 20 minutter. Masken bør bruges to gange om ugen.

For at omdanne masken til en eksfolierende scrub, skal du bare tilføje 2 tsk. Havregryn og massere den ind i ansigtshuden med cirkelbevægelser.

Opskrift på foryngende og opstrammende ansigtsmaske

Hvis du har indtryk af, at din hud mangler spændstighed og fasthed, vil denne maske af havregryn og honning gøre den fastere og genoprette dens ungdommelige udseende.

Ingredienser:

 • 2 tsk. havregryn,
 • 1 spsk. honning.

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne og kom den på ansigtet med nænsomme cirkelbevægelser. Lad den sidde i omkring et kvarter og vask den af med koldt vand.

Opskrift på foryngende maske på halshuden

Halsen er en af de kropsdele, der hurtigst mister sin fasthed og spændstighed. Hvis du bemærker de første tegn på aldring på halshuden, skal du vælge en maske, der vil fugte, opstramme og forynge den.

Ingredienser:

 • 2 tsk. naturhonning,
 • 2 æggeblommer,
 • 2 tsk. olivenolie.

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienserne i en skål og bland dem grundigt, og kom så masken på den rensede halshud. Masser nænsomt med cirkelbevægelser og lad sidde i 15 minutter, hvorefter den vaskes af med koldt vand.

Opskrift på ansigts- og halsmaske med avocado

Avocado har nærende og fugtgivende egenskaber, hvilket er grunden til, at en maske lavet af denne frugt vil gøre huden fast og velhydreret. Virningen af masken er fremragende, og du får sund og klar hud.

Ingredienser:

 • et halvt glas honning,
 • moden avocado.

Fremgangsmåde:

Mos avocadokødet med en gaffel, bland det med honning og blend det til det får en klistret konsistens. Kom derefter masken på ansigtet og halsen og lad den sidde i 20 minutter. Derefter skal du vaske ansigtet og halsen grundigt med koldt vand. Masken bør bruges to gange om ugen.

Opskrift på opstrammende ansigtsmaske med æg

Æggene indeholder A-, D- og E-vitaminer, samt B-gruppen, som gør huden klar og glat. Denne æggebaserede maske vil naturligt opstramme huden og glatte rynkerne, så du kommer til at se yngre ud.

Ingredienser:

 • æggehvide,
 • 1 tsk. honning.

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviden og kom derefter en teskefuld let varmet honning i og bland grundigt. Fugt derefter ansigtet med lunkent vand, kom masken på og lad den sidde i 15 minutter. Derefter vaskes huden med koldt vand. Masken bør bruges to gange om ugen.

Opskrift på foryngende ansigtsmaske baseret på honning

Vi har allerede nævnt de fordelagtige egenskaber ved honning og æg. Endnu en bestanddel af denne maske, vindruekerneolie, fjerner frie radikaler, forebygger hudens aldring og minimerer de skadelige virkninger af solbestråling på huden. Det har desuden en positiv virkning på blodkarrene og forebygger dannelsen af telangiectasia.

Ingredienser:

 • 2 spsk. naturlig bihonning,
 • æg,
 • 1 spsk. olivenolie,
 • 1 spsk. vindruekerneolie.

Fremgangsmåde:

Slå ægget ud og skil æggeblommen fra æggehviden. I skålen med æggeblommerne kommer du honning, og du gnider blandingen, til den får en glat konsistens. Tilføj olivenolie og vindruekerneolie og bland grundigt. Pisk æggehviderne i en anden skål og vend dem forsigtigt i æggeblommeblandingen og rør dem nænsomt sammen.

Kom masken på det rengjorte ansigt og lad den sidde i højst 30 minutter, hvorefter du vasker den af med køligt vand. Kom derefter godt med nærende creme på ansigtet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *