Makeup-ideer til sæsonens højtider, fester og familiesammenkomster

I disse magiske dage, der markerer slutningen året ønsker vi alle at se smukke og elegante ud. Heldigvis er der et par enkle og budgetvenlige makeuptips, der vil hjælpe dig til at se så fantastissk ud, at familie og venner vil måbe over din skønhed. Lær disse makeup-tips, der vil få dig til at se fantastisk ud til fester, familiesammenkomster og højtider.

Makeup-ideer til familiesammenkomster: Elegant, men alligevel naturligt udseende resultat

1. Fugt huden

Fugtet hud er – uden tvivl – kernen i flot makeup, der holder sig perfekt i et par timer. Det er supervigtigt at holde huden fuldt ud hydreret, for på den måde vil det ikke være nødvendigt at påføre flere lag farve concealer og foundation, og du undgår derfor den trælse maskeeffekt. Husk blot én ting: Før du lægger makeup, skal du påføre noget fugtighedscreme og vente, indtil det er trængt helt ind i din hud.

2. Påfør foundation

Der er to ting, du skal huske, når du vælger en foundation til familiesammenkomsten. På den ene side skal den kunne sidde på dit ansigt hele aftenen, men på den anden side må den ikke være for overbelastende for din hudtone. For at opfylde begge krav, kan du vælge en medium-dækkende foundation og tilføre den med en flad børste. Det er bedre at duppe foundationen på ansigtet end at smøre foundationen ud over hele din hud. Vær ekstra opmærksom på forskellige folder som dem omkring næsen.

3. Brug en øjenblyant

Hvad end du deltager i en juleaftensmiddag eller en familiesammenkomst, er dette det perfekte tidspunkt at definere dine øjne kraftigere, end normalt. Ræk ud efter en blød øjenblyant (f.eks. perlemor) for at få dine smukke øjne fremhævet. Det er en god idé at sætte øjenblyanten sammen med nogle lyse, skinnende øjenskygger, da det vil tilføje mere charme og elegance til dit udseende. Glem naturligvis ikke en god mascara. Da årstiden og familiesammenkomsterne ofte er temmelig rørende begivenheder, må du hellere række ud efter en vandfast mascara – du vil sandsynligvis ikke blive særlig begejstret for hen ad aftenen at opdage at mascaraen er løbet ned af ansigtet sammen med tårer udløst af intense følelser.

4. Påfør en læbestift

Når du først har sat dig ved bordet, begynder du at spise, drikke og snacke, og det er derfor, du skal bruge en læbestift, der kan tåle alle disse aktiviteter. Denne gang skal du bruge enten en super langtidsholdbar læbestift (en mat version vil gøre underværker) eller en læbefarve, der vil holde dine læber farvede i et par timer.

Makeup-idéer til julefest: Strålende og dragende

1. Klargør din hud

Som nævnt tidligere bør du genopfylde din hud med fugt for at forlænge foundationens holdbarhed. Fest-makeup kan være en smule vildere end den makeup, du brugte til familiesammenkomsten, derfor kan du prøve noget lysende væske med nogle glitrende partikler – du vil gøre et elektrificerende indtryk på dine venner og veninder.

2. Definer dine øjne

Påfør gylden eller kobberfarvet øjenskygge på de øvre øjenlåg og definer vippekanterne med en brun (f.eks. chokolade-farvet) øjenblyant. En fest er utvivlsomt et godt tidspunkt til at forsøge dig med falske vipper, men alligevel behøver du ikke at gøre dette, hvis dine naturlige øjenvipper allerede er smukke (f.eks. hvis du bruger du øjenvippeserum).

3. Skab makeup til læberne

Du behøver ikke male dine læber blodrøde, hvis du skal til fest. Du vil se godt ud, hvis du subtilt fremhæver læberne med en flot og skinnende lipgloss, der vil give dig et mere naturligt udseende.

Makeup-idéer til julefrokosten: Tungt aftenlook

1. Vælg en holdbar foundation

Find en foundation, der hverken løber ned i ansigtet eller blander sig med talg. Vælg også en let øjenconcealer eller øjencreme, der nærer huden og efterlader dette – ofte besværlige område under øjnene – lysere.

2. Anskaf dig det rigtige pulver

Vidste du at almindelig hvid løs pudder fra bambus er i stand til at give dig en langtidsholdbar makeup og desuden skabe en såkaldt soft focus effekt?  Sagt på en anden måde: Sådant pudder kendt for at reflektere lyset, så din teint ser smuk ud uanset belysningen. Pudr dit ansigt med dette, og du kan være sikker på, at du vil se fabelagtig ud på alle billederne fra festen.

3. Definer øjnene

Dæk dine øjenlåg med en farve, der er lys og perleagtig i nuancen. Fremhæv øjenkrogene med en farve, der er få toner mørkere. Sådan skaber du nemlig dybde. Glem ikke at bruge  en flydende, sort eyeliner og påsæt nogle falske øjenvipper for at skabe et endnu mere dragende look.

4. Få karminlæber

Vi er næsten hundrede procent sikre på, at du er enig med os i, at der ikke findes en bedre type læbestift at have på til julefrokosten end en karminfarvet læbestift. Påfør forsigtigt  farven på læberne og drys herefter med en løs pudder. Læg derefter endnu et lag læbestift på. Nu spekulerer du nok på hvorfor det skal gøres på denne måde? Simpelthen for at få en langtidsholdbar effekt.