Kosmetikemballagens andet liv

Nogle kvinder samler på kosmetikprodukter og makeupbørster – andre sælger på emballagen fra disse produkter. Hvad kan man bruge denne emballage til og hvad sker der i dets såkaldte ‘andet liv’?

Tonic og flasker med micellærvand kan bruges til hjemmelavede produkter til håret. Disse flasker er som regel udstyrede med en prop eller et lille hul som gør det nemmere at dosere produktet. Tag lidt af produktet ud i hånden og anvend det derefter direkte på hovedbånden. Flaskernes størrelse gør, at de er perfekte til hjemmelavede produkter, da de har meget begrænsede udløbsdatoer. Små flasker kan også være meget praktiske til når man skal rejse, da de ikke fylder meget i håndbaggagen eller makeuptasken. Derudover kan de som regel indeholde nok til en weekend med vennerne.

Emballage med pumper og forstøvere er også meget praktiske. Denne slags flasker er især gode til opbevaring af lotion eller shower gel, så det er nemmere at bruge. Både pumper og forstøvere gør, at du får den rigtige mængde lotion hver gang du skal bruge det. En enkel dose er som regel nok til et bad. Emballager med forstøvere er især gode til hjemmelavede mists, uanset om disse er til ansigtet eller håret.

Flasker med drop-glas er også meget praktiske, især til hår- og ansigtsolier. Du kan med fordel hælde lidt kosmetisk olie fra en stor flaske over i en mindre flaske med drop-glas. Applikatoren gør derudover, at det er nemmere at bruge produktet. Det er dog vigtigt, at du finder den rigtige flaske med et drop-glas som virker.

Mindre emballager, såsom til øjenskygge, øjencreme, og concealer er altid brugbare. Gernerelt er disse små, pæne krukker både pæne og praktiske. De kan selvfølgelig ikke holde på store mængder kosmetikprodukter, men de passer perfekt i enhver makeuptaske eller baglomme. Du kan bruge de små krukker til at opbevare lipgloss, scrub, eller neglediamanter.

Få din pudderemballage med sigte til at holde længere. Pudderprodukter af denne slags er ofte udstyret med forfærdelig indpakning – lavkvalitetsplastik hvor låget ofte falder af. Derfor er det vigtigt, at man flytter sin yndlingspudder over i en mere robust indpakning. Det er især godt hvis indpakningen har en sigte, da dette ekstraelement gør det meget nemmere at bruge produktet og samtidig holde sin makeuptaske ren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *