Hyaluronsyre. Kan det bruges selvstændigt?

Den er berømt for at være neutralt for huden og for at virke som en magnet for vandmolekyler – den tiltrækker dem og opbevarer dem, så huden holdes perfekt hydreret. Hvilke andre egenskaber er forbundet med hyaluronsyre? Hvordan får man mest muligt ud af at bruge den?

Den er ikke specielt bemærkelsesværdig. Kosmetisk hyaluronsyre er en farveløs væske i en tyk gel form. Vi har kendt til den i over 70 år, siden den oprindeligt blev isoleret i et laboratorium. Hvad er der ellers, du ikke ved om den?

Hyaluronsyrens egenskaber

Øget fugtighed er den største fordel ved hyaluronsyre. Den opfanger vandmolekyler og binder dem effektivt, så fugtighedsniveauet stabiliseres. Dette stof har ansvar for at holde det meste af vandet i kroppen. Det forhindrer vandtab, så hverken håret eller huden bliver for tør.

Men det er ikke hele historien. Hyaluronsyre bidrager til at bevare hudens ungdommelige udseende. På den ene side sker dette på grund af tilstrækkelig hydrering. På den anden side skyldes det mange ekstra kvaliteter. Det fremmer sårheling, minimerer ar, øger hudens elasticitet, reducerer rynker, virker som et naturligt filter, der beskytter dig mod elementerne udenfor og opgraderer kvaliteten af den kollagen, der produceres.

Vidste du, at hyaluronsyre også står for transport af andre næringsstoffer ind i huden? Hud, der er velhydreret, kan tage imod større mængder af de aktive stoffer.

Virkemåde – på overfladen, ikke overfladisk 

Mange tror, at hyaluronsyre virker inden i huden. Det gør den naturlige slags. Den man får i kosmetik? Den gør det desværre ikke. Molekylerne i hyaluronsyre har forskellige masser. Men selv de mindste kan ikke gennemtrænge sund hud til dens dybere lag. Hvad kosmetik angår, resulterer alle hyaluronsyrens egenskaber fra dens tilstedeværelse på hudens overflade. Ved at fugte overhuden gør syren den let gennemtrængelig for andre aktive stoffer. Den lindrer irritation og reducerer hudens tilbøjeligheden til at tørre og blive løs.

Sådan bruges hyaluronsyre

Hyaluronsyre gel er en virkelig universel kosmetik. Den er ikke blot et fantastisk hudplejende stof, den virker også som base for gør-det-selv skønhedsprodukter, og den passer perfekt til dine foretrukne cremer, balsammer osv. Se her nogle af de mest populære anvendelser for hyaluronsyre. Find den, der passer dig bedst.

ALENE

Hyaluronsyre virker som en effektiv fugtighedscreme. Du kan købe det som en let gel og komme det på den fugtige hud på ansigtet, halsen og brystet. Før du smører hyaluronsyre på huden, er det en god ide at fugte huden med vand eller hydrosol, som syren kan binde sig til.

UNDER ØJNENE

Takket være fantastiske egenskaber, der fugter og opstrammer huden, virker den som et effektivt ansigtsløftende serum, der kan bruges selv på den sarte hud under øjnene. Dup bare en smule hyaluronsyre under øjnene for at reducere fine rynker, forbedre hudens tone, opstramme huden og gøre den lysere. En creme til under øjnene absorberes lettere og virker intensivt behandlende.

FØJET TIL DIN FUGTIGHEDSCREME

Du kan også blande den med en foretrukken kosmetik. Hvis du beriger en creme med hyaluronsyre, forbedrer det den måde, cremen virker på, og det øger absorptionen og hydreringen. For at gøre en tung, meget tyk creme lettere, kan du tilføje nogle få dråber hyaluronsyre gel.

FØJET TIL EN SKINTONIC

Hyaluronsyre forbedrer din skintonics fugtende virkning på en naturlig måde. Ved at tilføje nogle få dråber af dette stof, kan du give enhver skintonic en silkeagtig konsistens og gøre huden glat, blød og fantastisk velhydreret.

MED EN NATURLIG OLIE

En af de mest effektive måder at bruge hyaluronsyre på er ved at blande det med din foretrukne vegetabilske olie. Denne sammensætning virker som et effektivt oliebaseret serum, der både binder vandet i huden og forebygger dehydrering, glatter og beskytter (takket være olien, som er blødgørende), f.eks. mod sollyset.

PÅ HÅRSPIDSERNE

Den samme blanding – hyaluronsyre plus olie – kan bruges til at beskytte og pleje hårspidserne. Denne type serum til hårspidserne forebygger spaltning, blødgør og beskytter mod mekanisk skade.

TIL HÅRET

Selvom hyaluronsyre omtales mest i forbindelse med hudpleje, er den også interessant til berigelse af hårpleje produkter. Du kan komme den i shampoo, balsam og masker. Hvilke positive virkninger har dette? Hyaluronsyre gør deres virkning mere intens og giver dig silkeblødt hår. Den reducerer den tørrende virkning af de vaskemidler, der findes i enhver shampoo.

TIL PLEJE AF HOVEDBUNDEN

Brug af hyaluronsyre direkte på hovedbunden minder om at bruge et fugtende serum. Det er et stof, der reducerer irritation, bringer lindring, styrker hårsækkene og endda løfter hårrødderne.

MED KOSMETISK LER

Lermasker bliver mere og mere populære. Hvis du ønsker at øge deres virkning, kan du bruge hyaluronsyre i stedet for vand. Når du blander kosmetisk ler med hyaluronsyre, får du en mere behagelig cremet konsistens, mere effektiv virkning og bedre hydrering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *