Hvad er forskellen mellem BB, CC og DD cremer?

BB creme har været banebrydende på kosmetikmarkedet. Men i et stykke tid nu, har man også kunnet få CC og DD cremer. Hvordan adskiller denne kosmetik sig fra deres forgænger? Hvilke egenskaber har BB, CC og DD cremer, og hvad er de beregnet til?

BB creme – egenskaber

BB creme kommer fra Asien, hvor kvinder har brugt denne kosmetik siden 1980erne. Der er få, der er klar over, at BB creme blev opfundet i Tyskland; og det er svært at tro, fordi det blev gjort så populært af asiatiske piger. BB creme var oprindelig kosmetik for eliten og blev udelukkende brugt af koreanske skuespillerinder, men dette har ændret sig. I dag bruges det dagligt af kvinder over hele verden.

Asiatiske piger er kendt for deres perfekte teint, hvilket er grunden til at både europæiske og amerikanske kosmetikfirmaer i de seneste år har været ivrige efter at bruge formlen på BB creme. I dag tilbyder næsten alle mærker deres egen version af denne kosmetik.

Forkortelsen “BB” kommer fra navnene “Blemish Balm”, “Beauty Balm” or “Blemish Base”. De henviser alle til denne kosmetiks alsidige egenskaber, som kombinerer virkningen af foundation, fugtgivende creme og concealer. Mange af de oprindelige BB cremer indeholder ekstra solbeskyttelse, fordi asiatiske piger foretrækker at holde sig ude af solen. Dette trend er også blevet efterlignet af nogle europæiske fabrikanter af BB creme.

BB creme erstatter flere forskellige kosmetiske produkter, hvilket er den største fordel ved at bruge den. Tilhængere af denne kosmetik bruger den i stedet for creme, concealer, grundmakeup og foundation.

BB cremer vil først og fremmest fugte huden, gøre den mat, og gøre din teint jævn, og nogle af dem vil rent faktisk lysne den. De opringelige BB-cremer indeholder silikoner, der udjævner huden og dækker mindre ar, især ar efter akne.

BB creme – hvem er den beregnet til?

BB creme er især beregnet til teenagere, da tung foundation ikke anbefales til deres sarte, unge hud. Fordi denne kosmetik kan udbedre mange skavanker uden at overvælde huden, kan den også bruges af ældre kvinder. Hvis du har problemhud er det dog kun CC creme, der vil dække dine behov.

CC creme – egenskaber

CC cremer betragtes som en forbedret version af BB cremer, fordi de – som sidstnævnte – nærer og fugter huden, men dækker den mere grundigt.

Forkortelsen “CC” står for navnene “Color Control Creme”, “Color & Care” eller “Color & Correct”. Alle disse udtryk henviser til kosmetikkens virkning, som består i at dække over skavanker og forbedre hudens tilstand.

CC creme – hvem er den beregnet til?

CC cremen vil ikke være tilstrækkelig for kvinder, der har alvorlige hudproblemer, såsom dybe ar, alvorlig misfarvning af huden eller inflammation. Disse former for skavanker kræver særlig behandling og kan ikke bare dækkes til.

BB creme og CC creme – ligheder og forskelle

CC creme er baseret på formlen for BB creme, men den er beregnet til hud med flere problemer. Virkningen af CC creme er, som BB, baseret på kombinationen af et korrigerende middel og foundation, hvor sidstnævnte har virker mere dækkende. CC creme er fortrinsvist beregnet til at gøre huden mat og dække alvorlige skavanker som akne, ar efter akne, telangiectasia, forstørrede kapillærer og rødmen, mens dens helbredende egenskaber er sekundære. Det er lige omvendt med BB cremer. Deres primære opgave er at fremme regenerering af irriteret hud. Derfor er forskellen nem at se: CC creme dækker bedre end BB creme og lysner desuden huden, men på den anden side fremmer den ikke heling af skader så effektivt som en BB creme, hvis antiseptiske og antiinflammatoriske virkning er ubestridt.

DD creme – egenskaber

Forkortelsen “DD” betyder “Dynamic Do-All”. DD Creme kombinerer virkningerne af BB og CC cremerne, og indeholder desuden stoffer, der bekæmper rynker. Derfor bekæmper den tegn på aldring af huden, og den dækker fine rynker.

DD creme er designet til at give endnu bedre pleje og dækning end de foregående, såvel som til at fugte ansigtshuden. Alligevel bør denne form for kosmetik have en let konsistens.

DD creme – hvem er den beregnet til?

DD cremer har bedre plejende egenskaber end BB og CC cremer. Den adskiller sig først og fremmest ved sin målgruppe – DD cremer er beregnet til kvinder med moden og krævende hud. Derfor virker den kosmetik ikke blot dækkende, men den bekæmper rynker og lysner huden. Den har til formål at forebygge hudens aldring og reducere træthedstegn.

BB creme, CC creme, og DD creme – hvordan er de forskellige fra hinanden?

Når man tænker over det, kan man konkludere, at BB cremer mest har vist sig at være værdifulde for teenagere og kvinder, der ikke kræver fuld dækning eller særlig pleje fra deres foundation. CC creme giver dækning for kvinder med problematisk og misfarvet hud. Og hvad DD creme angår, er den beregnet til at have en omfattende plejende virkning, så den kan opfylde de krav, der er forbundet med moden hud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *