De mest almindelige mascarafejl: begår du dem også?

Mascara er stort set enhver kvindes bedste ven og det er der god grund til. Selv den bedste øjenmakeup kan forbedres med smukke øjenvipper. De fleste af os bruger mascara hver dag og vi er overbeviste om, at det er umuligt at gøre det forkert. Problemet er bare, at man kan gøre meget forkert. De fleste af os begår mindst et par af de mest almindelige fejl. Gør du?

At pumpe makeupbørsten

Nogle gange vil man gerne have lidt mere mascara på børsten når der ikke er så meget tilbage. Derfor prøver vi at skrabe mascara fra kanten med en rytmisk op-ned bevægelse. Det er en kæmpe fejl, da det gør, at man faktisk mister mascara. Ved at pumpe mascaraen på denne måde pumper man unødig luft ind i flasken, hvilket gør, at mascaraen tørrer hurtigere.

At bruge en mascara for længe

Ligesom alle andre skønhedsprodukter har mascara en udløbsdato. Mascaraens formular, indpakningsspecifikationer, og brugsgrænse ligger som regel på tre måneder, hvorefter man bør erstatte den. Hvor mange gange har du ikke selv brugt en mascara i flere måneder selvom den var tom, bare for at slippe for at købe en ny?

Ikke at rense børsten

Det virker måske mærkeligt, men mascarabørstens udviskningskvalitet forringes, hvis du ikke renser den. Børste skal vaskes ligesom man vasker andre makeupbørster. Det er ikke noget du behøver gøre efter hver brug, men du bør helt klart vaske og tørre den engang imellem. På denne måde undgår du tørre klumper som får vipperne til at klumpe sig sammen.

Ikke at krølle øjenvipperne med en curler

Hvis du har naturligt krøllede vipper kan du springe over dette afsnit – men det er langt fra os alle som har krøllede vipper. Vippeform kan selv den bedste mascara ikke forbedre. Før du anvender mascara bør du derfor krølle dine øjenvipper med en curler så du opnår den ønskede effekt.

Forkert udviskningsteknik

Man skulle tro, at det ikke er svært at udviske øjenvipper, men det er det. Når man udvisker øjenvipperne skal det være med en zig-zag bevægelse fra vippernes base til deres spidser. Det er den eneste måde hvorpå man effektivt kan fordele mascara på øjenvipperne.

At bruge for mange lag

Dettte afsnit minder lidt om det forrige, om udviskningsteknik. Mange bruger alt for mange lag mascara i håbet om, at det næste lag vil fremhæve looket. Denne fejl resulterer i, at øjenvipperne ser ud som om de er limet sammen, hvilket kan få vipperne til at ligne ederkoppeben.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *